fbpx
HemFunktion

Funktion

Gabriels kakelugnar är uppbyggda efter den ursprungliga 5-kanaliga principen som lagrar värmen som sedan sprids ut i rummet upp till ett dygn efter att eldningen upphört. Varmluftskassetten kan utrustas med en fläkt som sprider värmen snabbare i huset. För att du ska kunna njuta av eldens flammande sken har kassetten luftspolning som håller glasrutan renare. Förbränningsluft (tilluft) kan tas utifrån om huset har mekanisk ventilation eller är välisolerat. Alla modeller kan anpassas efter rummets takhöjd.

Därför värmer 2KW skönare än 10KW
Den avgivna energimängden mellan en kakelugn och en braskamin är ungefär lika hög vid samma vedmängd. Till skillnad från en braskamin tar kakelugnens tunga värmemagasin upp värmen som därefter sprids  ut i rummet under lång tid.  För ett behagligt inomhusklimat är därför en lägre effekt under lång tid att föredra i jämförelse med en kortvarig “Bastuvärme” från en braskamin (hög effekt under kort tid). Detta är framförallt mycket betydelsefullt när det gäller eldstäder i nya moderna välisolerade lågenergihus. Nya lågenergihus kan ej tillvarata stora plötsliga värmemängder därför är det extra noga att tänka efter vilken typ av värmekälla man väljer.

Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)